X
Menu
ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ…

Η ΤΟΜΗ ταχυδρόμησε στους γονείς των φοιτητών της που σπουδάζουν στην Ιατρική – Οδοντιατρική Σχολή του Safarik University (Κόσιτσε) την παρακάτω σημαντική επιστολή.

 

“Αξιότιμοι κύριοι,

Παρακαλούμε λάβετε υπόψη την παρακάτω ενημέρωση αναφορικά με τις σπουδές του παιδιού σας στην Ιατρική – Οδοντιατρική του UPJSafaryk:

  1. Όσοι έχουν ήδη περάσει επιτυχώς το έτος , δηλαδή έχουν ήδη 40 credits (90 στα προηγούμενα 4 εξάμηνα) και όχι μεταφερόμενο μάθημα σε εκκρεμότητα, μπορούν να πληρώσουν τα δίδακτρα του επόμενου έτους ΜΟΝΟ με τραπεζική κατάθεση και όχι στο ταμείο της Σχολής. Για πρόσθετες πληροφορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Όσοι φοιτητές για να πετύχουν τον προβιβασμό τους πρέπει να περάσουν κάποια μαθήματα τον Αύγουστο ΔΕΝ πρέπει να πληρώσουν τα δίδακτρα αφού δεν είναι βέβαιοι ότι κερδίζουν το έτος. Να αδιαφορήσουν για την οδηγία της Σχολής πως πρέπει να πληρώσουν ως 31 Αυγούστου αφού τυχόν ανάγκη επιστροφής διδάκτρων είναι επίπονη και χρονοβόρα.

Η απόδειξη πληρωμής πρέπει να παρουσιασθεί την ημέρα της εγγραφής.

  1. Η Σχολή όρισε ως μοναδική ημέρα εγγραφής τις ακόλουθες: ΙΑΤΡΙΚΗ: 2ο έτος 14.9. 2015 9:30 – 11:00, 3ο έτος 14.9.2015 11:00-12:30, 4ο έτος 14.9.2015 13:00 – 14:30, 5ο έτος 14.9.2015 14:30 – 16:00, 6ο έτος 8.9.2015 14:30 – 15:30, ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ: 2ο, 3ο, 4ο και 6ο έτος 14.9.2015 9:30 – 9:30, 5ο έτος 2.9.2015 15:00 – 15:30.

Αυτές οι ημερομηνίες δεν αλλάζουν. Επί αποδεδειγμένου σοβαρού κωλύματος παρακαλούμε να συνεννοηθείτε με e-mail με τη γραμματεία της Ιατρικής Σχολής .

ΠΡΟΣΟΧΗ! Πρέπει να έχει προηγηθεί η ηλεκτρονική εγγραφή έως 31 Αυγούστου.

  1. Στις 25-26 Ιουνίου 2015 ορκίζονται νέοι Ιατροί και Οδοντίατροι αρκετοί από τους οποίους είναι Έλληνες και στην συντριπτική τους πλειοψηφία μαθητές της TOMI SCHOOL.

Οι νέοι αυτοί επιστήμονες πρέπει να φροντίσουν για την επικύρωση των Διπλωμάτων τους από τις Σλοβάκικες Αρχές. Επειδή αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα και επίπονη συστήνουμε να την αναθέσουν με πράξη ( NOTARY) σε τρίτο πρόσωπο. Όποιος επιθυμεί βοήθεια σ’ αυτή τη διαδικασία μπορεί να επικοινωνήσει με τον κ. Χρήστο Μπανιώρα, τηλ: 0037259786529. Τα επικυρωμένα και μεταφρασμένα έγγραφα θα τα λάβετε αυτοπροσώπως από τα γραφεία μας σε Αθήνα(Πανεπιστημίου 39)  και Θεσσαλονίκη (Μητροπόλεως 17) ή με κουριερ.

Από εμάς όλους ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

  1. Οι φοιτητές Ιατρικής 5 έτος πρέπει να φροντίσουν να πάρουν γραπτή άδεια από τα τμήματα ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ – ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ – ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ – ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ εφόσον επιθυμούν να κάνουν την πρακτική του 6ου έτους στην Ελλάδα ή αλλού στην Ευρώπη.

Επίσης πρέπει να φροντίσουν να ενημερώσουν τους υπεύθυνους της Σχολής για το summer practice. Για τον ίδιο λόγο πρέπει να φροντίσουν και οι φοιτητές 3ου και 4ου έτους.

  1. Ένα μεγάλο πρόβλημα οργάνωσης της μελέτης των φοιτητών είναι η μη προμήθεια έγκυρων, διεθνούς φήμης συγγραμμάτων για λόγους οικονομικούς Η μελέτη γίνεται από σημειώσεις και ερωτήσεις. Αυτό για μια μεγάλη δαπάνη όπως είναι οι σπουδές Ιατρικής – Οδοντιατρικής αλλά και για άλλους λόγους (δημιουργία βιβλιοθήκης, σοβαρή επιστημονική ενημέρωση) ξανατονίζουμε πως είναι απαράδεκτο.

Η  δαπάνη  δεν ξεπερνά τα 400-500€ ανά έτος. Η προμήθεια μπορεί να γίνει είτε από το internet  είτε από διάφορα βιβλιοπωλεία εκεί ή στην Ελλάδα είτε από την ΤΟΜΗ.

Εμείς δεχόμαστε εντολές προμήθειας βιβλίων έως 1 Σεπτεμβρίου και τα παραδίδουμε στις 11 Σεπτεμβρίου στο Πανεπιστήμιο. Οι παραγγελίες γίνονται τηλεφωνικά ή με  e-mail.

  1. Προσοχή.

Φοιτητές όλων των ετών που έχασαν ή κινδυνεύουν να χάσουν το έτος εφόσον επιθυμούν να παραμείνουν στο Safaryk πρέπει να ξαναδώσουν τεστ εισόδου αφού κάνουν αίτηση εκ νέου. Τα μοναδικά τεστ εισόδου πλέον που θα γίνουν είναι 12 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη και 20 Αυγούστου στο Κόσιτσε. Μπορείτε να αναθέσετε αυτή τη διαδικασία στην ΤΟΜΗ χωρίς δαπάνη, μόνο με τα έξοδα επανεισαγωγής. Φοιτητές που θα χάσουν το έτος και ΔΕΝ επιθυμούν να παραμείνουν στο Κόσιτσε μπορούν να κάνουν μεταγραφή στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας με ταυτόχρονο προβιβασμό στο επόμενο έτος. Και γι’ αυτές τις λύσεις πρέπει να ληφθεί μέριμνα (αίτηση, τεστ εισόδου) έγκαιρα. Το Πανεπιστήμιο Σόφιας έχει τεστ εισόδου εκεί τον Σεπτέμβριο. Δυστυχώς αυτή η λύση έχει σοβαρά έξοδα.

Σε κάθε περίπτωση μη διστάσετε να μας ζητήσετε πρόσθετες διευκρινήσεις.

  1. Σε γενικές γραμμές η Ακαδημαϊκή χρονιά κύλησε ομαλά. Η παρουσία των φοιτητών στα μαθήματα βελτιώθηκε σημαντικά. Η συμπεριφορά και πειθαρχία τους ήταν πολύ καλή. Η επιθυμία για πρόοδο των σπουδών και απόκτηση πτυχίου το συντομότερο δυνατόν, αξιοσημείωτη. Παρουσιάσθηκε και πάλι αμέλεια και αφέλεια στην υποχρέωση της γυμναστικής και της σλοβάκικης γλώσσας. Απουσίες από εργαστήρια σε γενικές γραμμές δεν παρατηρήθηκαν. Παρατηρήθηκε όμως τεράστιο πρόβλημα με μεταφερόμενα μαθήματα επιλογής και απώλεια έτους από αυτά. Προσοχή, τα μαθήματα επιλογής δεν πρέπει να μεταφέρονται. Η παρουσία φοιτητών μας στα καζίνο της πόλης εκμηδενίσθηκε. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ όπως αυτά που ταλαιπωρούν τους σημερινούς νέους.

Εντοπίζεται μεγάλη δυσκολία στα μαθήματα ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ  β΄ έτους , ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑ  και ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑ δ΄ έτους. Πολλοί φοιτητές αφήνουν ένα μάθημα από την αρχή για μεταφορά ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ  εξετάσεις από τις τρεις που δικαιούνται. Αυτό είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

Παρατηρήθηκαν ελάχιστες περιπτώσεις άσχημης συμπεριφοράς διδασκόντων προς Έλληνες φοιτητές χωρίς σημασία και χωρίς  γενίκευση.

Τέλος, η μεγάλη ζήτηση για το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο από Γερμανούς, Αυστριακούς, Ιταλούς, Ισπανούς και Πολωνούς φοιτητές καθιστά τους ήδη φοιτητές εξαιρετικά ευνοούμενους.

Η αλλαγή φέτος του Κοσμήτορα δεν επηρέασε τη λειτουργία της Σχολής.

  1. Η ορκωμοσία των νέων πτυχιούχων Ιατρών και Οδοντιάτρων θα γίνει με κάθε επισημότητα στις 25-26 Ιουνίου.
  2. Η περίοδος εξετάσεων του Αυγούστου δίνει τη δυνατότητα εξέτασης μόνο μια φορά για το κάθε μάθημα αφού είναι χρονικά περιορισμένη.
  3. Για κάθε διευκρίνιση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Με τιμή,

Μ.Χ. Μπανιώρας

Διευθυντής Σπουδών”

 

 

Share