X
Menu

ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ

University of Veterinary Medicine and Pharmacy in Košice

kosice σπουδές κτηνιατρικής στο εξωτερικό, σπουδές στο εξωτερικό, kosice slovakia σπουδές στη σλοβακία, σπουδές στο κοσιτσε, kosice

Το SAFARIK UNIVERSITY στο Κόσιτσε είναι ένα πλήρες εκπαιδευτικό ίδρυμα με παράδοση και κύρος. Εκτός από την Ιατρική και Οδοντιατρική σχολή λειτουργεί Κτηνιατρική σχολή εξαιρετικού επιπέδου.

Η κτηνιατρική σχολή του Κόσιτσε είναι ένα πανευρωπαϊκής εμβέλειας ίδρυμα. Ιδρύθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 1949.Ακολουθεί πιστά τους κανόνες της Ένωσης Ευρωπαϊκών πανεπιστημίων Κτηνιατρικής. Οι οδηγίες της Ε.Ε. για πλήρη εναρμόνιση είναι 2005/36/ES, 78/1026/ EEC και 2005/1027/EEC. Στην Κτηνιατρική του Κόσιτσε δίνεται μεγάλο βάρος στην πρακτική ων φοιτητών από το 1ο έτος με αποτέλεσμα όταν αποφοιτούν να διαθέτουν ήδη μεγάλη εμπειρία.Η Κτηνιατρική δέχεται περιορισμένο αριθμό φοιτητών κάθε χρόνο και διαθέτει τεράστια φάρμα, ζωολογικό κήπο και ανακαινισμένη κλινική μικρών ζώων.

Διάρκεια σπουδών Κτηνιατρικής: 6 έτη
Δίδακτρα Κτηνιατρικής Safarik UNV. Kosice: 7.500€
Test εισαγωγής: Βιολογία - Χημεία
Διδασκαλία εξ΄ολοκλήρου στην Αγγλική γλώσσα. Επίσημη αξιολόγηση 60 credits/έτος. 

 

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ - REPUBLIC OF SLOVAKIA 

SLOVAKIA BRATISLAVA σπουδές κτηνιατρικής στο εξωτερικό, σπουδές στο εξωτερικό, kosice slovakia σπουδές ιατρικής μπρατισλάβα, σπουδές εξωτερικού

Η Σλοβακία είναι δημοκρατία στην κεντρική Ευρώπη. Η Σλοβακία έχει σύνορα μεΤσεχία και Αυστρία στα δυτικά, Πολωνία βόρεια, Ουκρανία στα ανατολικά και Ουγγαρία στα νότια. Ο πληθυσμός της Σλοβακίας είναι 5.397.036 κάτοικοι (απογραφή 2011). Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της χώρας είναι η Μπρατισλάβα (Bratislava) και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη το Κόσιτσε (Kosice) στην ανατολική πλευρά της χώρας. Εθνική εορτή είναι η 1η Σεπτεμβρίου (του 1992, η Ημέρα του Συντάγματος).

Η Σλοβακία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 1η Μαΐου του 2004. Το Κοινοβούλιο της χώρας υπερψήφισε στις 10 Απριλίου του 2008 τη Μεταρρυθμιστική Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από την 1η Ιανουαρίου 2009, το νόμισμα της χώρας έγινε το ευρώ, σε αντικατάσταση της Κορόνας.

ΚΟΣΙΤΣΕ - KOSICE

σπουδές ιατρικής φαρμακευτιής σλοβακία, σπουδές εξωτερικού, ιατρική κόσιτσε σπουδές στη σλοβακία, σπουδές στο κοσιτσε, kosice σπουδές στη σλοβακία, σπουδές στο κοσιτσε, kosice

Το Κόσιτσε είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Σλοβακίας με 250.000 κατοίκους. Απέχει 400km από την Μπρατισλάβα και διαθέτει διεθνές αεροδρόμιο. Είναι μια γραφική φοιτητούπολη με εκτεταμένους πεζόδρομους και μεγάλα δάση.

Στο κέντρο της πόλης του Kosice είναι και τα περισσότερα ιστορικά μνημεία που βρίσκονται μέσα ή γύρω από το κεντρικό δρόμο (Hlavná ulica).Το κυρίαρχο μνημείο της πόλης είναι η μεγαλύτερη εκκλησία της Σλοβακίας, ο Καθεδρίκος ναός της Αγίας Ελισάβετ γοτθικής αρχιτεκτονικής, που κατασκευάστηκε τον 14ο αιώνα εκτός από τον καθεδρικό υπάρχει ο πύργος του Urban και το νεο-μπαρόκ Κρατικό Θέατρο στο κέντρο της πόλης. Υπάρχουν μνημεία και κτίρια μεγάλου πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος όπως το παλιό Δημαρχείο, το Παλιό Πανεπιστήμιο, το Captain Παλάτι, η πλατεία της Απελευθέρωσης, καθώς και πολλές γκαλερί (η Ανατολή της Σλοβακίας ) και μουσεία (το Ανατολικό Μουσείο της Σλοβακίας).

Το 2013 το Κόσιτσε, ήταν η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης μαζί με τη Μασσαλία στη Γαλλία.