X
Menu

ΣΠΟΥΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ - ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ  ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

TECHNICAL UNIVERSITY BRATISLAVA - ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ

σπουδές εξωτερικό, πολυτεχνείο μπρατισλάβα, σπουδες πολιτικου μηχανικού, σπουδες μηχανολογου μηχανικού σπουδες στο εξωτερικό, σπουδες πολιτικου μηχανικού, σπουδες μηχανολογου μηχανικού πολιτικος μηανικος στο εξωτερικό, μηχανολόγος μηχανικός στο εξωτερικό, σπουδές εξωτερικού, σπουδές πολυτεχνείου

Το Slovak University of Technology (Πολυτεχνείο) στην Μπρατισλάβα, Σλοβακία, προσφέρει υψηλού επιπέδου πολυτεχνικές σπουδές και ειδικότητες όπως Πολιτικών Μηχανικών, Αρχιτεκτονικής, Χημικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών κ.α. σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Μαθήματα στην Αγγλική γίνονται στους Πολιτικούς Μηχανικούς, τους Αρχιτέκτονες και τους Μηχανολόγους Μηχανικούς. Το Πανεπιστήμιο αντλεί από την μεγάλη παράδοση του Mining Academy στην Banska Stianvica που υπήρξε το πρώτο πανεπιστήμιο του είδους στην Κεντρική Ευρώπη από το 1762. Αυτή την στιγμή το Slovak University of Technology (STU) της Μπρατισλάβα είναι το μεγαλύτερο σχετικό πανεπιστήμιο στην Σλοβακία και καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα πολυτεχνικών σπουδών.

Οι σπουδές στο Πολυτεχνείο της Σλοβακίας είναι πλήρως αναγνωρισμένες από το ΔΟΑΤΑΠ στην Ελλάδα. Με την ολοκλήρωση των σπουδών σας στο εξωτερικό δε χρειάζεται να εξεταστείτε σε κανένα μάθημα. Ολοκληρώνοντας την αίτηση αναγνώρισης στο ΔΟΑΤΑΠ και άλλων γραφειοκρατικών θεμάτων στα οποία η συνδρομή μας είναι αυτονόητη θεωρείστε Μηχανικός ισάξιος και με ίσα επαγγελματικά δικαιώματα με αυτά των συναδέλφων σας που σπούδασαν σε Ελληνικό Πολυτεχνείο.

Τα πλεονεκτήματα των σπουδών στη Σλοβακία για έναν Μηχανικό είναι πλέον προφανή. Χαμηλό κόστος διδάκτρων και ζωής σε συνδυασμό με υψηλό επίπεδο σπουδών εναρμονισμένο με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα σπουδών για Μηχανικούς. Ταυτόχρονα η κοινότητα των Ελλήνων φοιτητών είναι ιδανική ώστε η προσαρμογή στο νέο περιβάλλον να επιτευχθεί ομαλά και ευχάριστα.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ - REPUBLIC OF SLOVAKIA

SLOVAKIA BRATISLAVA, σπουδές στη σλοβακία, σπουδές στο εξωτερικό  πολιτικος μηανικος στο εξωτερικό, μηχανολόγος μηχανικός στο εξωτερικό, σπουδές εξωτερικού, σπουδές πολυτεχνείου matriculation_civil_eng_2014 (5)

Η Σλοβακία είναι δημοκρατία στην κεντρική Ευρώπη. Η Σλοβακία έχει σύνορα με Τσεχία και Αυστρία στα δυτικά, Πολωνία βόρεια, Ουκρανία στα ανατολικά και Ουγγαρία στα νότια. Ο πληθυσμός της Σλοβακίας είναι 5.397.036 κάτοικοι (απογραφή 2011). Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της χώρας είναι η Μπρατισλάβα (Bratislava) και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη το Κόσιτσε (Kosice) στην ανατολική πλευρά της χώρας. Εθνική εορτή είναι η 1η Σεπτεμβρίου (του 1992, η Ημέρα του Συντάγματος).

Η Σλοβακία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 1η Μαΐου του 2004. Το Κοινοβούλιο της χώρας υπερψήφισε στις 10 Απριλίου του 2008 τη Μεταρρυθμιστική Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από την 1η Ιανουαρίου 2009, το νόμισμα της χώρας έγινε το ευρώ, σε αντικατάσταση της Κορόνας.

ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - BRATISLAVA

bratislava, slovakia, ιατρική πολιτικος μηανικος στο εξωτερικό, μηχανολόγος μηχανικός στο εξωτερικό, σπουδές εξωτερικού, σπουδές πολυτεχνείου πολιτικος μηανικος στο εξωτερικό, μηχανολόγος μηχανικός στο εξωτερικό, σπουδές εξωτερικού, σπουδές πολυτεχνείου

Η Μπρατισλάβα (Bratislava) η πρωτεύουσα της Σλοβακίας είναι μια σύγχρονη μητρόπολη με πληθυσμό 500.000. Βρίσκεται πάνω στα σύνορα με την Αυστρία και διασχίζεται από τον Δούναβη. Απέχει από το αεροδρόμιο της Βιέννης 50km μόνο. Είναι το παλαιό Πρέσμπουργκ της Μεγάλης Αυστροουγγαρίας με παράδοση στις επιστήμες και στην τέχνη και στην μουσική.

Η Μπρατισλάβα (Bratislava) είναι η έδρα της Προεδρίας, του κοινοβουλίου και της σλοβακικής κυβέρνησης. Η πόλη φιλοξενεί πανεπιστήμια, ένα σχετικά μεγάλο αριθμό μουσείων, καθώς επίσης και θέατρα και άλλους πολιτιστικούς θεσμούς (για παράδειγμα της φημισμένη Σλοβάκικη Φιλαρμονική Ορχήστρα). 

Η Μπρατισλάβα (Bratislava) έχει πλούσια πάρκα και πλήθος από κλασικά κτήρια μεταξύ των οποίων τον καθεδρικό ναό γοτθικού ρυθμού του 13ου αιώνα, καθώς επίσης Πανεπιστήμια και άλλες ανώτερες σχολές. Οι σύγχρονες λιμενικές εγκαταστάσεις της έχουν αναγάγει την Μπρατισλάβα σε κυριότερο λιμένα του Δούναβη. Συνδέεται αεροπορικώς και σιδηροδρομικώς με όλες τις πρωτεύουσες της Ευρώπης και την Ρωσία. Στα περίχωρα της πόλης υφίστανται αξιόλογα χαλυβουργεία, κλωστοϋφαντουργεία, καθώς και εργοστάσια χημικών, τροφίμων και χάρτου.