X
Menu

ΣΠΟΥΔΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ CHARLES UNV. PRAGUE - FACULTY OF PHARMACY HRADEC KRALOVE

 hradec kralove, ιατρική καρόλου τσεχία HRADEC KRALOVE ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΣΕΧΙΑ σπουδές ιαρικής φαρμακευτικής τσεχία, charles university prague 

Η Φαρμακευτική Σχολή στην πόλη του Hradec Kralove, ιδρύθηκε με κυβερνητικό ψήφισμα το 1969. Αυτή η Φαρμακευτική Σχολή θεωρείται η συνέχεια στην παλιά και μακρόχρονη παράδοση της εκπαίδευσης της φαρμακευτικής στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου. Είναι αδελφή σχολή με την Φαρμακευτική στην Μπρατισλάβα με ακριβώς ίδιο πρόγραμμα σπουδών. Η φαρμακευτική είναι ιατρικός κλάδος, που επικεντρώνεται στην έρευνα, παραγωγή, έλεγχο, παροχή και διανομή φαρμάκων. Επίσης έχει να κάνει με πληροφορίες για φάρμακα και φαρμακευτικές λειτουργίες, οργανισμούς, με την διαχείριση των φαρμακευτικών λειτουργιών μέσω του συστήματος υπηρεσιών υγείας (κοινωνική φαρμακευτική), και με την ιστορική ανάπτυξη του κλάδου.

Το Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα αποτελείται από 17 Σχολές εκ των οποίων οι 5 είναι Ιατρικές Σχολές. Τρεις από αυτές βρίσκονται στην Πράγα, μία στοHradec Kralove και μια στο Pilsen. Το Πανεπιστήμιο του Καρόλου, το παλαιότερο πανεπιστήμιο στην Κεντρική Ευρώπη, ιδρύθηκε από τον  Κάρολο IV, τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα και Βασιλιά της Βοημίας, στις 7 Απριλίου 1348. Σύμφωνα με τις μεσαιωνικές ιδέες του ακαδημαϊκού πλαισίου ενός πλήρους πανεπιστημίου, το νέο θεσμοποιημένο πανεπιστήμιο είχε τέσσερις σχολές- Θεολογία, Νομική, Ιατρική και Τέχνες. Το 1848, το έτος επανάστασης στην Ευρώπη, το Πανεπιστήμιο της Πράγας βρέθηκε στο κέντρο της εθνικής, δημοκρατικής και επαναστατικής ανακατάταξης. Η άνοδος στην Τσέχικη εθνική ζωή, επιστήμη ,πολιτισμική και πολιτική δραστηριότητα ανάγκασε την κυβέρνηση στην Βιέννη να χωρίσει το πανεπιστήμιο σε δύο ιδρύματα το 1882, ένα Γερμανικό και ένα Τσέχικο, και η διπλή ταξινόμηση κράτησε μέχρι το 1939. Μόνο με την καθίδρυση της Τσεχοσλοβάκικης συνύπαρξης το 1918 το Πανεπιστήμιο του Καρόλου κέρδισε κύρος το οποίο αντανακλούσε πλήρως την ακαδημαϊκή και πολιτισμική σπουδαιότητα.

Η Tomi School είναι η μοναδική εταιρεία εκπροσώπησης του Charles University στην Ελλάδα. Αξίζει να αναφέρουμε πως οι απόφοιτοι του εν λόγω Πανεπιστημίου μπορούν αυτομάτως να ξεκινήσουν Ιατρική ειδίκευση στις Η.Π.Α. Αποδεικνύεται έτσι το υψηλό επίπεδο οργάνωσης και ακαδημαϊκής συγκρότησης του Charles University.

Διάρκεια σπουδών Φαρμακευτικής: 5 έτη
Δίδακτρα Φαρμακευτικής Charles Unv. Prague - Hradec Kralove: 6700
Test εισαγωγής: Δεν υπάρχει.
Διδασκαλία εξ΄ολοκλήρου στην Αγγλική γλώσσα. Επίσημη αξιολόγηση 60 credits/έτος. Με 50 credits ο φοιτητής προβιβάζεται στο επόμενο έτος.

Το πτυχίο Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου του Καρόλου όχι μόνο αναγνωρίζεται άμεσα και αυτόματα σε όλη την Ευρώπη (επομένως και στην Ελλάδα) χωρίς άλλη διαδικασία αλλά είναι εξαιρετικά ευπρόσδεκτο και προτιμητέο στις Η.Π.Α.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ - CZECH REPUBLIC

σπουδές ιατρικής οδοντιατρικής σλοβακία, σπουδές εξωτερικού, charles prague pharmacy τσεχία, ιατρική σπουδές ιαρικής φαρμακευτικής τσεχία, charles university prague

Η Τσεχία, επίσημη ονομασία Τσεχική Δημοκρατία, είναι χώρα στην κεντρική Ευρώπη που συνορεύει με Πολωνία, Γερμανία, Αυστρία και Σλοβακία. Έχει έκταση 78.866 τ.χλμ και πληθυσμό 10.436.560 κατοίκους. Η ιστορική Πράγα είναι η κύρια και μεγαλύτερη πόλη της. Άλλες μεγάλες πόλεις είναι το Μπρνο (Brno), η Οστράβα και το Πίλσεν. Η χώρα αποτελείται από δυο ιστορικές περιοχές, τη Βοημία και τη Μοραβία.

Η Τσεχία είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 1η Μαΐου 2004. Επίσημο νόμισμα της Τσεχίας είναι η τσέχικη κορώνα. Λειτουργούν στην Τσεχία περίπου 120 αεροδρόμια με διασύνδεση σε όλη την Ευρώπη. 

HRADEC KRALOVE

σπουδές ιατρικής οδοντιατρικής σλοβακία, σπουδές εξωτερικού, charles prague pharmacy σπουδές ιατρικής οδοντιατρικής σλοβακία, σπουδές εξωτερικού, bratislava comenius σπουδές ιατρικής φαρμακευτιής σλοβακία, σπουδές εξωτερικού, ιατρική κόσιτσε

Η Hradec Kralove, η μεγαλύτερη πόλη στην Ανατολικότερη Βοημία, έχει περίπου 100.000 κατοίκους. Βρίσκεται στην συμβολή των ποταμών Labe και Orlice, περίπου 100 χλμ. ανατολικά της πρωτεύουσας της χώρας την Πράγα. Αναφέρεται μεταξύ των παλαιότερων πόλεων της Τσεχίας στις αρχές του 1225. Στις αρχές του 14ου αιώνα έγινε η προίκα των βασιλισσών της Τσεχίας. Γι’ αυτό από τότε έχει το τωρινό όνομα – «the Castle of the Queen» («το Κάστρο της Βασίλισσας»). Η πόλη άνθησε οικονομικά τον 15ο αιώνα, αλλά αργότερα καταστράφηκε στον Τριακονταετή Πόλεμο.

Το ιστορικό κέντρο της πόλης συγκροτείται από αρκετά μεγάλα κτίρια: τον καθεδρικό ναό του Αγίου Πνεύματος που χρονολογείται στις αρχές του 14ου αιώνα, τον Λευκό Πύργο στα τέλη του 16ου αιώνα, και (baroque Jesuit church) της Ανάληψης της Μαρίας της Παρθένου με μοναστήρι που χρονολογείται το 2ο μισό του 17ου αιώνα. Κατά τα τέλη του 18ου αιώνα η πόλη άλλαξε σε late baroque fortress (= οχυρό, φρούριο). Από το 1884 ο χαρακτήρας της πόλης σαν οχυρό σταδιακά μεταμορφώθηκε – η πόλη ξεφορτώθηκε το περίβλημα της οχύρωσης και επιπλέον πιθανότητες για την ανάπτυξή της έγιναν διαθέσιμες. Μεταξύ των δύο Παγκόσμιων Πολέμων η πόλη αναπτύχθηκε ως το κέντρο της μοντέρνας Τσέχικης αρχιτεκτονικής.

Το Hradec Kralove είναι ένα απέραντο δάσος όπου είναι διάσπαρτος ο αστικός ιστός. Μετά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο, το Hradec Kralove έγινε το διοικητικό και πολιτισμικό κέντρο της Ανατολικής Βοημίας – με θέατρα, γκαλερί, μουσεία, λύκεια και κολλέγια.

Τα Πανεπιστήμια που λειτουργούν στο Hradec Kralove είναι: Φαρμακευτική Σχολή, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Καρόλου· Στρατιωτική Ιατρική Ακαδημία, και το ανεξάρτητο Πανεπιστήμιο της Παιδαγωγικής. Περίπου 4.000 φοιτητές παρακολουθούν μαθήματα σε αυτή την πόλη κάθε χρόνο.