X
Menu

ΣΠΟΥΔΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ

COMENIUS UNIVERSITY BRATISLAVA
MEDICINE DENTISTRY SCHOO
L

σπουδές ιατρικής οδοντιατρικής σλοβακία, σπουδές εξωτερικού, bratislava comenius σπουδές ιατρικής οδοντιατρικής σλοβακία, σπουδές εξωτερικού, bratislava comenius σπουδές ιατρικής μπρατισλάβα, σπουδές εξωτερικού 

Το COMENIUS UNIVERSITY είναι το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο στη Σλοβακία. Ιδρύθηκε το 1919 και συνέχισε την πανεπιστημιακή παράδοση της Academia Istropolitana που λειτουργούσε από το 1465. Το COMENIUS UNIVERSITY οφείλει το όνομα του στην προσωπικότητα της παγκόσμιας ιστορίας Jan Amas Komensky .Στις μεθόδους αυτού του μεγάλου καθηγητή στηρίζεται η μοντέρνα παιδαγωγική. Το COMENIUS βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας, Μπρατισλάβα. Μεταξύ άλλων, διαθέτει σχολές ΙΑΤΡΙΚΗΣ - ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ -ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ και ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ. Το επίπεδο σπουδών εναρμονίζεται με τα ευρωπαϊκά στάνταρ της ανώτατης εκπαίδευσης.

 

Η Ιατρική σχολή στο Comenius University Bratislava είναι η πιο δημοφιλής για τους Έλληνες φοιτητές. Σήμερα φοιτούν πάνω από 600 άτομα από την Ελλάδα στις σχολές Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Οδοντιατρικής και στο Πολυτεχνείο.

Οι λόγοι προτίμησης είναι οι αξιόλογες σπουδές που προσφέρει, το σύστημα αξιολόγησης που επιτρέπει την μεταφορά μαθημάτων ανά έτος με βαρύτητα έως 12 credits, η ανοιχτή προοπτική που δίνει στους αποφοίτους καθώς γίνονται αποδεκτοί σε όλο τον κόσμο. Ζωντανό παράδειγμα είναι οι ίδιοι οι απόφοιτοι του Comenius Unv. που ασκούν ειδικότητα σε Αμερική, Ελβετία, Γερμανία, Αυστραλία και Καναδά.
Η κοντινή απόσταση από τη Βιέννη και η ποιότητα ζωής στην πόλη είναι δυο ακόμα λόγοι προτίμησης των Ελλήνων φοιτητών.

Διάρκεια σπουδών Ιατρικής: 6 έτη
Δίδακτρα Comenius UNV. Bratislava9.500€
Test εισαγωγής: Βιολογία - Χημεία
Διδασκαλία εξ΄ολοκλήρου στην Αγγλική γλώσσα. Επίσημη αξιολόγηση 60 credits/έτος. Με 48 credits ο φοιτητής προβιβάζεται στο επόμενο έτος.
Οι κλινικές του 6ου έτους μπορούν να πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα ή σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Διάρκεια σπουδών Οδοντιατρικής: 6 έτη
Δίδακτρα Comenius UNV. Bratislava11.000€
Test εισαγωγής: Βιολογία - Χημεία
Διδασκαλία εξ΄ολοκλήρου στην Αγγλική γλώσσα. Επίσημη αξιολόγηση 60 credits/έτος. Με 48 credits ο φοιτητής προβιβάζεται στο επόμενο έτος.
Οι κλινικές του 6ου έτους μπορούν να πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα ή σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Η αναγνώριση και η ισοτίμηση του πτυχίου Ιατρικής ή Οδοντιατρικής στο Comenius University Bratislava είναι αυτόματη και άμεση. Η ορκωμοσία των νέων Ιατρών γίνεται κάθε χρόνο αρχές Ιουλίου. Υπάρχει διαδικασία μετάφρασης και επικύρωσης του πτυχίου που διαρκεί έναν μήνα, την οποία αναλαμβάνει η σχολή μας. Έτσι ο νέος επιστήμονας στα μέσα του Αυγούστου έχει ίσα επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα με αυτά των πτυχιούχων των Ελληνικών πανεπιστημίων και η ισχύς του πτυχίου αναγνωρίζεται σε όλο τον κόσμο.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ - REPUBLIC OF SLOVAKIA

SLOVAKIA BRATISLAVA φαρμακευτική μπρατισλάβα 2014, απόφοιτοι φαρμακευτικής comenius university φαρμακευτική μπρατισλάβα 2014, απόφοιτοι φαρμακευτικής comenius university

Η Σλοβακία είναι δημοκρατία στην κεντρική Ευρώπη. Η Σλοβακία έχει σύνορα με Τσεχία και Αυστρία στα δυτικά, Πολωνία βόρεια, Ουκρανία στα ανατολικά και Ουγγαρία στα νότια. Ο πληθυσμός της Σλοβακίας είναι 5.397.036 κάτοικοι (απογραφή 2011). Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της χώρας είναι η Μπρατισλάβα (Bratislava) και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη το Κόσιτσε (Kosice) στην ανατολική πλευρά της χώρας. Εθνική εορτή είναι η 1η Σεπτεμβρίου (του 1992, η Ημέρα του Συντάγματος).

Η Σλοβακία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 1η Μαΐου του 2004. Το Κοινοβούλιο της χώρας υπερψήφισε στις 10 Απριλίου του 2008 τη Μεταρρυθμιστική Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από την 1η Ιανουαρίου 2009, το νόμισμα της χώρας έγινε το ευρώ, σε αντικατάσταση της Κορόνας.

ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - BRATISLAVA

bratislava-panoramic bratislava, slovakia, ιατρική σπουδές ιατρικής σλοβακία μπρατισλάβα, comenius university bratislava  

Η Μπρατισλάβα (Bratislava) η πρωτεύουσα της Σλοβακίας είναι μια σύγχρονη μητρόπολη με πληθυσμό 500.000. Βρίσκεται πάνω στα σύνορα με την Αυστρία και διασχίζεται από τον Δούναβη. Απέχει από το αεροδρόμιο της Βιέννης 50km μόνο. Είναι το παλαιό Πρέσμπουργκ της Μεγάλης Αυστροουγγαρίας με παράδοση στις επιστήμες και στην τέχνη και στην μουσική.

Η Μπρατισλάβα (Bratislava) είναι η έδρα της Προεδρίας, του κοινοβουλίου και της σλοβακικής κυβέρνησης. Η πόλη φιλοξενεί πανεπιστήμια, ένα σχετικά μεγάλο αριθμό μουσείων, καθώς επίσης και θέατρα και άλλους πολιτιστικούς θεσμούς (για παράδειγμα της φημισμένη Σλοβάκικη Φιλαρμονική Ορχήστρα).

Η Μπρατισλάβα (Bratislava) έχει πλούσια πάρκα και πλήθος από κλασικά κτήρια μεταξύ των οποίων τον καθεδρικό ναό γοτθικού ρυθμού του 13ου αιώνα, καθώς επίσης Πανεπιστήμια και άλλες ανώτερες σχολές. Οι σύγχρονες λιμενικές εγκαταστάσεις της έχουν αναγάγει την Μπρατισλάβα σε κυριότερο λιμένα του Δούναβη. Συνδέεται αεροπορικώς και σιδηροδρομικώς με όλες τις πρωτεύουσες της Ευρώπης και την Ρωσία. Στα περίχωρα της πόλης υφίστανται αξιόλογα χαλυβουργεία, κλωστοϋφαντουργεία, καθώς και εργοστάσια χημικών, τροφίμων και χάρτου.