X
Menu

ΣΠΟΥΔΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΟ KOSICE

SAFARIK UNIVERSITY KOSICE - ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΟ ΚΟΣΙΤΣΕ

σπουδές ιατρικής μπρατισλάβα, σπουδές εξωτερικού σπουδές ιατρικής μπρατισλάβα, σπουδές εξωτερικού σπουδές ιατρικής μπρατισλάβα, σπουδές εξωτερικού 

Το SAFARIK UNIVERSITY στο Κόσιτσε είναι ένα πλήρες εκπαιδευτικό ίδρυμα με παράδοση και κύρος. Η Ιατρική και Οδοντιατρική του Κόσιτσε (Kosice) είναι υπερσύγχρονες σχολές, διαθέτουν άριστες υποδομές και βρίσκονται στο ίδιο κτιριακό σύμπλεγμα με την μεγάλη πολυκλινική της πόλης. Οι εγκαταστάσεις είναι εξαιρετικής ποιότητας και το πρόγραμμα σπουδών σύμφωνα με τα πρότυπα της Ε.Ε.

Το SAFARIK UNV. KOSICE στεγάζεται σε σύγχρονο νοσοκομειακό και ερευνητικό κέντρο με 1616 κλίνες. Η Ιατρική σχολή του Κόσιτσε διαθέτει 57 επιστημονικά ινστιτούτα, 40 τακτικούς καθηγητές Ιατρικής, 45 βοηθούς καθηγητές Ιατρικής και 144 Λέκτορες. Οι ξένοι φοιτητές είναι πάνω από 400.

Διάρκεια σπουδών Ιατρικής: 6 έτη
Δίδακτρα Ιατρικής Safarik Unv. Kosice10.500€
Test εισαγωγής: Βιολογία - Χημεία
Διδασκαλία εξ΄ολοκλήρου στην Αγγλική γλώσσα. Επίσημη αξιολόγηση 40 creditsγια να προβιβαστεί ο φοιτητής από το 1ο στο 2ο έτος σπουδών. Στη συνέχεια απαιτούνται 90 credits τα 2 προηγούμενα χρόνια για να προβιβαστεί στο κάθε επόμενο έτος σπουδών.

 

Διάρκεια σπουδών Οδοντιατρικής: 6 έτη
Δίδακτρα Οδοντιατρικής Safarik Unv. Kosice: 11.000€
Test εισαγωγής: Βιολογία - Χημεία
Διδασκαλία εξ΄ολοκλήρου στην Αγγλική γλώσσα. Επίσημη αξιολόγηση 40 creditsγια να προβιβαστεί ο φοιτητής από το 1ο στο 2ο έτος σπουδών. Στη συνέχεια απαιτούνται 90 credits τα 2 προηγούμενα χρόνια για να προβιβαστεί στο κάθε επόμενο έτος σπουδών.

Η αναγνώριση και η ισοτίμηση του πτυχίου Ιατρικής - Οδοντιατρικής στο Safarik Unv. Kosice είναι αυτόματη και άμεση. Η ορκωμοσία των νέων Ιατρών γίνεται κάθε χρόνο αρχές Ιουλίου. Υπάρχει διαδικασία μετάφρασης και επικύρωσης του πτυχίου που διαρκεί έναν μήνα, την οποία αναλαμβάνει η σχολή μας. Έτσι ο νέος επιστήμονας στα μέσα του Αυγούστου έχει ίσα επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα με αυτά των πτυχιούχων των Ελληνικών πανεπιστημίων και η ισχύς του πτυχίου αναγνωρίζεται σε όλο τον κόσμο.

 ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ - REPUBLIC OF SLOVAKIA

SLOVAKIA BRATISLAVA grad_pharmacy_bratislava_2014 (19) σπουδές ιατρικής φαρμακευτιής σλοβακία, σπουδές εξωτερικού, φαρμακευτική bratislava

Η Σλοβακία είναι δημοκρατία στην κεντρική Ευρώπη. Η Σλοβακία έχει σύνορα μεΤσεχία και Αυστρία στα δυτικά, Πολωνία βόρεια, Ουκρανία στα ανατολικά και Ουγγαρία στα νότια. Ο πληθυσμός της Σλοβακίας είναι 5.397.036 κάτοικοι (απογραφή 2011). Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της χώρας είναι η Μπρατισλάβα (Bratislava) και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη το Κόσιτσε (Kosice) στην ανατολική πλευρά της χώρας. Εθνική εορτή είναι η 1η Σεπτεμβρίου (του 1992, η Ημέρα του Συντάγματος).

Η Σλοβακία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 1η Μαΐου του 2004. Το Κοινοβούλιο της χώρας υπερψήφισε στις 10 Απριλίου του 2008 τη Μεταρρυθμιστική Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από την 1η Ιανουαρίου 2009, το νόμισμα της χώρας έγινε το ευρώ, σε αντικατάσταση της Κορόνας.

ΚΟΣΙΤΣΕ - KOSICE

σπουδές ιατρικής φαρμακευτιής σλοβακία, σπουδές εξωτερικού, ιατρική κόσιτσε σπουδές ιατρικής μπρατισλάβα, σπουδές εξωτερικού kosice

Το Κόσιτσε είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Σλοβακίας με 250.000 κατοίκους. Απέχει 400km από την Μπρατισλάβα και διαθέτει διεθνές αεροδρόμιο. Είναι μια γραφική φοιτητούπολη με εκτεταμένους πεζόδρομους και μεγάλα δάση.

Στο κέντρο της πόλης του Kosice είναι και τα περισσότερα ιστορικά μνημεία που βρίσκονται μέσα ή γύρω από το κεντρικό δρόμο (Hlavná ulica).Το κυρίαρχο μνημείο της πόλης είναι η μεγαλύτερη εκκλησία της Σλοβακίας, ο Καθεδρίκος ναός της Αγίας Ελισάβετ γοτθικής αρχιτεκτονικής, που κατασκευάστηκε τον 14ο αιώνα εκτός από τον καθεδρικό υπάρχει ο πύργος του Urban και το νεο-μπαρόκ Κρατικό Θέατρο στο κέντρο της πόλης. Υπάρχουν μνημεία και κτίρια μεγάλου πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος όπως το παλιό Δημαρχείο, το Παλιό Πανεπιστήμιο, το Captain Παλάτι, η πλατεία της Απελευθέρωσης, καθώς και πολλές γκαλερί (η Ανατολή της Σλοβακίας ) και μουσεία (το Ανατολικό Μουσείο της Σλοβακίας).

Το 2013 το Κόσιτσε, ήταν η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης μαζί με τη Μασσαλία στη Γαλλία.