X
Menu
ΤΣΕΧΙΑ  - CZECH  ΜΠΡΝΟ - BRNO   ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ MASARYK UNV. BRNO ΔΟΑΤΑΠ - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ

ΤΣΕΧΙΑ  - CZECH 

 ΤΣΕΧΙΑ - CZECH REPUBLIC

τσεχία, ιατρική σπουδές ιατρικής φαρμακευτικής σλοβακία, σπουδές εξωτερικού σπουδές ιατρικής μπρατισλάβα, σπουδές εξωτερικού

Η Τσεχία, επίσημη ονομασία Τσεχική Δημοκρατία, είναι χώρα στην κεντρική Ευρώπη που συνορεύει με Πολωνία, Γερμανία, Αυστρία και Σλοβακία. Έχει έκταση 78.866 τ.χλμ και πληθυσμό 10.436.560 κατοίκους. Η ιστορική Πράγα είναι η κύρια και μεγαλύτερη πόλη της. Άλλες μεγάλες πόλεις είναι το Μπρνο (Brno), η Οστράβα και το Πίλσεν. Η χώρα αποτελείται από δυο ιστορικές περιοχές, τη Βοημία και τη Μοραβία.

Η Τσεχία είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 1η Μαΐου 2004. Επίσημο νόμισμα της Τσεχίας είναι η τσέχικη κορώνα. Λειτουργούν στην Τσεχία περίπου 120 αεροδρόμια με διασύνδεση σε όλη την Ευρώπη. 

ΜΠΡΝΟ - BRNO  

ΜΠΡΝΟ - BRNO

σπουδές ιατρικής οδοντιατρικής σλοβακία, σπουδές εξωτερικού, brno pharmacy σπουδές ιατρικής οδοντιατρικής σλοβακία, σπουδές εξωτερικού, bratislava comenius σπουδές ιατρικής οδοντιατρικής σλοβακία, σπουδές εξωτερικού, bratislava comenius

Το ΜΠΡΝΟ (Brno) είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη μετά την πρωτεύουσα . Έχει πληθυσμό 400.000 κατοίκους και βρίσκεται στα νότια της χώρας. Απέχει 130 km από την Βιέννη. Ιδρύθηκε το 1019 και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πορεία της Αυστροουγγαρίας. Το Μπρνο διαθέτει το Masaryk University. Ένα από τα πλέον ιστορικά Πανεπιστήμια της Ευρώπης με παράδοση στις Ιατρικές σπουδές. Άρχισε την λειτουργία του τον 19ο αιώνα με μια παύση την περίοδο των Αψβούργων. Το 1919 επαναλειτούργησε η Ιατρική και η Νομική Σχολή. Φέρει το όνομα του Προέδρου Masaryk . Την περίοδο 1960-1989 έφερε το όνομα του φημισμένου φυσιολόγου J.E.Purkyne.

 

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ MASARYK UNV. BRNO

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ MASARYK UNV. BRNO

σπουδές ιατρικής οδοντιατρικής σλοβακία, σπουδές εξωτερικού, brno masaryk pharmacy grad_pharmacy_bratislava_2014 (11) σπουδές ιατρικής φαρμακευτιής σλοβακία, σπουδές εξωτερικού, ιατρική κόσιτσε

 

UNIVERSITY OF PHARMACEUTICAL SCIENCES BRNO


Το Πανεπιστήμιο των Κτηνιατρικών και Φαρμακευτικών Σπουδών του Μπρνο, ιδρύθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 1918. Ήταν το πρώτο Πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε μετά την δημιουργία της Τσεχοσλοβάκικης Δημοκρατίας. Ιδρυτής του Πανεπιστημίου και πρώτος ρέκτορας ήταν ο καθηγητής Eduard Babak.

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΜΠΡΝΟ

Η Φαρμακευτική του Μπρνο ξεκίνησε να λειτουργεί το 1952. Από το 1991 ενσωματώθηκε στο University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences. Το πενταετές πρόγραμμα βασίζεται στο σύστημα credits και είναι προσαρμοσμένο στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα σπουδών. Η Σχολή είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Σχολών Φαρμακευτικής και οι απόφοιτοί της πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για το επάγγελμα όπως καθορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα πρώτα δύο χρόνια οι φοιτητές  συνοψίζουν και διευρύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με τα βασικά φυσικά και ιατρικά θέματα ώστε να φτάσουν στο απαιτούμενο επίπεδο για να κατανοήσουν τα ειδικά θέματα της Φαρμακευτικής. Οι φοιτητές παρακολουθούν διαλέξεις και σεμινάρια και τοποθετούνται σε φαρμακεία για την πρακτική τους εξάσκηση. Κατά την διάρκεια των επόμενων χρόνων της φοίτησής τους εργάζονται πάνω στην διπλωματική τους. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την παρουσίαση της διπλωματικής και της συμμετοχής τους στις τελικές κρατικές εξετάσεις. Έπειτα απονέμεται στους φοιτητές το πτυχίο του Master. ( Mgr.). το πρόγραμμα φοίτησης είναι σύμφωνο με την Ευρωπαϊκή οδηγία 2005/36/EC. Η Σχολή συνεργάζεται στενά με βιομηχανίες και λειτουργεί μια Φαρμακευτική Σχολή στις εγκαταστάσεις της Σχολής. Επίσης συνεργάζεται με ιδιωτικά και δημόσια φαρμακεία στην Τσεχία όπου οι φοιτητές κάνουν πρακτική άσκηση και επίσης συνεργαζόμαστε με το Επιμελητήριο Φαρμακοποιών και την Ομοσπονδία ιδιόκτητων Φαρμακείων.

Η σχολή μας Tomi School τα 5 τελευταία χρόνια είναι η μόνη σχολή από Ελλάδα που εγγράφει φοιτητές στο 1ο έτος σπουδών του εν λόγω Πανεπιστημίου.

Διάρκεια σπουδών Φαρμακευτικής: 5 έτη
Δίδακτρα Φαρμακευτικής Masaryk Unv. Brno: 6.700€
Test εισαγωγής: Βιολογία - Χημεία
Διδασκαλία εξ΄ολοκλήρου στην Αγγλική γλώσσα. Επίσημη αξιολόγηση 60 credits/έτος. Με 45 credits ο φοιτητής προβιβάζεται στο επόμενο έτος.

ΔΟΑΤΑΠ - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ

Η αναγνώριση και η ισοτίμηση του πτυχίου είναι αυτόματη και άμεση. Η ορκωμοσία των νέων Φαρμακοποιών γίνεται κάθε χρόνο αρχές Ιουλίου. Υπάρχει διαδικασία μετάφρασης και επικύρωσης του πτυχίου που διαρκεί έναν μήνα, την οποία αναλαμβάνει η σχολή μας. Έτσι ο νέος επιστήμονας στα μέσα του Αυγούστου έχει ίσα επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα με αυτά των πτυχιούχων των Ελληνικών πανεπιστημίων και η ισχύς του πτυχίου αναγνωρίζεται σε όλο τον κόσμο.