X
Menu

Σπουδές Παιδαγωγικού στην Κύπρο

Μεταπτυχιακά Παιδαγωγικού στην Κύπρο.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου παρέχει μέσω της Σχολής Τεχνών και Επιστημών της Αγωγής πολλές προοπτικές για σπουδές Παιδαγωγικού.

Πιο συγκεκριμένα, σε προπτυχιακό επίπεδο λειτουργούν 4 προγράμματα:

  • Δημοτική Εκπαίδευση
  • Νηπιαγωγών
  • Μουσική
  • Γραφικές Τέχνες

Το Τμήμα Επιστημών Αγωγής έχει αυξημένη ζήτηση από την ίδρυση του. Οι εγκαταστάσεις, το πρόγραμμα σπουδών και η ποιοτική πρακτική εκπαίδευση των φοιτητών του Τμήματος συνηγορούν στο ενδιαφέρον που υπάρχει για σπουδές Παιδαγωγικού. Αξίζει να αναφερθεί πως είναι η πρώτη Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου που εισήγαγε διδακτορικό στις Επιστήμες της Αγωγής, με ειδικότητα στην Ειδική (Ενιαία) Εκπαίδευση ή στην Εκπαιδευτική Ηγεσία.

Πέραν των προπτυχιακών σπουδών λειτουργούν μεταπτυχιακά τμήματα τόσο στην Κύπρο όσο και εξ΄ αποστάσεως.

Τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Παιδαγωγικού είναι τα εξής:

  • Εικαστικές Τέχνες στην Εκπαίδευση
  • Επιστήμες της ΑγωγήςΜουσική Παιδαγωγική
    •     Ειδική (Ενιαία) Εκπαίδευση (και εξ΄ αποστάσεως)
    •     Εκπαιδευτική Ηγεσία (και εξ΄ αποστάσεως)
    •     Πρώτη Αγωγή και Εκπαίδευση (και εξ΄ αποστάσεως)
    •     Τεχνολογίες Μάθησης και Επικοινωνίας (και εξ΄ αποστάσεως)

Σε επίπεδο PhD (Διδακτορικό) προσφέρονται τα ερευνητικά πεδία:

  • Επιστήμες της Αγωγής
  • Μουσική Παιδαγωγική

Γιατί να κάνω μεταπτυχιακό στο Παιδαγωγικό;

Το μεταπτυχιακό στις σπουδές του Παιδαγωγικού είναι ένα καλό εχέγγυο τόσο για το Δημόσιο τομέα όσο και για τον Ιδιωτικό. Πέραν των προφανών πλεονεκτημάτων, όπως είναι η αυξημένη μοριοδότηση, οι μεταπτυχιακές σπουδές μπορούν να δημιουργήσουν περαιτέρω ευκαιρίες εργασίας και όχι αποκλειστικά στην παραδοσιακή εκπαίδευση. Τέλος, δεν πρέπει να λησμονούμε πως οι μεταπτυχιακές σπουδές δεν ενδείκνυνται μόνο για τα εργασιακά πλεονεκτήματα αλλά και για τα ακαδημαϊκά εχέγγυα τα οποία παρέχονται. Ένας μεταπτυχιακός φοιτητής έχει την ευκαιρία να αναπτύξει δεξιότητες και τεχνικές που δεν μπορεί να συμβεί με άλλο τρόπο.

Μεταπτυχιακό στην Εκπαίδευση μπορούν να κάνουν στελέχη και επαγγελματίες (ανεξάρτητα από τον κύριο τίτλο σπουδών) που απασχολούνται ή επιθυμούν να απασχοληθούν σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς, φορείς ή στα τμήματα εκπαίδευσης και συντονισμού μελών ομάδας σε μεγάλες εταιρείες.

Μεταπτυχιακό Εξ’ αποστάσεως;

Στην εποχή της τεχνολογίας και της πληροφόρηση η εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση έχει γίνει σχεδόν απαραίτητο κομμάτι για την ανάπτυξη δεξιοτήτων αλλά και την εμβάθυνση σε συγκεκριμένα επαγγελματικά ή ερευνητικά ζητήματα.

Αν είσαι εργαζόμενος, ειδικά όταν μιλάμε για τις περιπτώσεις  Δασκάλων και Νηπιαγωγών, είναι πολύ δύσκολο να αποκτήσεις μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών. Αυτό συμβαίνει για προφανείς λόγους όπως το καθημερινό ωράριο στο σχολείο, η απαραίτητη προετοιμασία για τις παραδόσεις της επόμενης ημέρα καθώς επίσης και η απόσταση από μεγάλες πόλεις στις οποίες πιθανόν να προσφέρονται μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

Γιατί να κάνω μεταπτυχιακό στην Κύπρο;

Στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου παρέχονται προγράμματα εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευσης με ειδίκευση σε:

  • Ειδική (Ενιαία) Εκπαίδευση (και εξ΄ αποστάσεως)
  • Εκπαιδευτική Ηγεσία (και εξ΄ αποστάσεως)
  • Πρώτη Αγωγή και Εκπαίδευση (και εξ΄ αποστάσεως)
  • Τεχνολογίες Μάθησης και Επικοινωνίας (και εξ΄ αποστάσεως)
  • Μουσική Παιδαγωγική

Το επίπεδο του προγράμματος σπουδών είναι σύγχρονο κι εναρμονισμένο με τις απαιτήσεις της Ε.Ε.

Η γλώσσα σπουδών είναι η Ελληνική και η εγγραφή είναι άμεση μέσω της Σχολής μας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Ακόμη ,υπάρχει η δυνατότητα οργάνωσης εξετάσεων σε ελληνικές πόλεις αντί της Κύπρου ,ανάλογα με τον αριθμό των Ελλήνων υποψήφιων φοιτητών και κατόπιν συνεννόησης με το Πανεπιστήμιο. Τέλος, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο ανήκει στο ευρύτερο παγκόσμιο εκπαιδευτικό δίκτυο της Laureate μέλη του οποίου είναι ιδρύματα 31 χωρών παγκοσμίως με 10 ευρωπαϊκές χώρες να συμμετέχουν καθώς επίσης και πανεπιστημιακά ιδρύματα από τις ΗΠΑ την Αυστραλία και την Κίνα.

Πληροφορίες για σπουδές παιδαγωγικού στην Κύπρο.

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν συγκεκριμένα ζητήματα όπως τα μαθήματα του προγράμματος σπουδών, το κόστος φοίτησης, τα διαδικαστικά της εγγραφής στο Πανεπιστήμιο και οτιδήποτε άλλο σας απασχολεί , είμαστε στη διάθεσή σας για παροχή πληροφοριών χωρίς κανένα απολύτως κόστος αφού είμαστε επίσημοι συνεργάτες του EYC στην Ελλάδα.  

Τ:2310222888 mail: info@tomischool.gr

Share