X
Menu
ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Επειδή πολλά ακούγονται για τα ΜΗ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ Πανεπιστήμια επιθυμούμε να πληροφορήσουμε τους ενδιαφερόμενους όλα τα σχετικά με τους Γερμανούς νέους που σπουδάζουν εκτός Γερμανίας.

Στο Comenius University της Μπρατισλάβας (Σλοβακία) κάθε χρόνο εγγράφονται πάνω από 150 νέοι φοιτητές από Γερμανία και Αυστρία. Σημειώνεται ότι το Comenius University είναι κρατικό πανεπιστήμιο που έχει αγγλόφωνα τμήματα.

Το ίδιο ισχύει για το Safarik University στο Κόσιτσε (Σλοβακία) όπου εγγράφονται κάθε χρόνο πάνω από 100 Γερμανοί φοιτητές.

Στο Charles University (Τσεχία) ο αριθμός των Γερμανών και Αυστριακών φοιτητών είναι ικανός αλλά μικρότερος απ’ ότι στα Πανεπιστήμια της Σλοβακίας. Ο λόγος είναι η μεγάλη αυστηρότητα και δυσκολία του Chrales University.

Στην Βουλγαρία κάθε Ιατρική και Οδοντιατρική Σχολή των 5 μεγάλων Πανεπιστημίων δέχεται κάθε χρόνο 10-20 Γερμανούς φοιτητές σε σταθερή βάση. Σημειώνεται πως όλα τα Βουλγαρικά Πανεπιστήμια είναι κρατικά με τμήματα στην Αγγλική γλώσσα.

ΙΤΑΛΟΙ -ΙΣΠΑΝΟΙ-ΠΟΛΩΝΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥΣ

Η Ιταλία και η Ισπανία έχουν ένα εκτεταμένο δίκτυο Πανεπιστημίων κυρίως κρατικών.

Κάθε χρόνο η Σλοβακία (Comenius University – Safarik) δέχονται τουλάχιστον 50-60 Ιταλούς, Ισπανούς και Πολωνούς πρωτοετείς.

Ιδιαίτερα στην Βουλγαρία σπουδάζουν αυτήν την στιγμή πάνω από 500 Ιταλοί (!!!) φοιτητές. Ο μεγαλύτερος αριθμός τους στο Πανεπιστήμιο Φιλιππούπολης.

ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Η συντριπτική πλειοψηφία των ξένων φοιτητών στα Βουλγαρικά πανεπιστήμια δεν είναι όπως ψευδώς επικρατεί η αντίληψη Έλληνες αλλά Βρετανοί φοιτητές.

Κάθε χρόνο εγγράφονται τουλάχιστον 400 (!!) Βρετανοί και Ιρλανδοί φοιτητές στα Πανεπιστήμια Σόφιας, Φιλιππούπολης, Βάρνας.

Η Βρετανική κυβέρνηση μάλιστα επιδοτεί τα δίδακτρα των σπουδαστών της.

Στην Βουλγαρία δεν υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια αλλά μόνο ΚΡΑΤΙΚΑ με τμήματα στα Αγγλικά.

Share